Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нотатки на глобусі: ліванська столиця Бейрут

У суботу , 22 листопада, о 14. 00 на Першому Національному каналі
20 листопада, 14:52
ФОТО З САЙТА LAYOVERGUIDE.COM

Протягом останніх двох тисячоліть Ліван окуповували 15 різних держав. А його столицю Бейрут сім разів руйнували й зводили знову. Тут  залишили свої автографи воїни фараона Рамзеса Другого, римські легіонери, солдати Наполеона... Сьогоднішній Ліван — держава мирна й світська.  А її столицю Бейрут  називають Парижем Близького Сходу. І не лише тому, що тут розташовані фабрики та магазини всіх відомих модельних будинків і косметичних фірм...

Банківську таємницю захищає державне законодавство. Тож у країні з населенням у чотири мільйони працюють понад сто фінансових установ — це банки майже всіх країн. Займатися бізнесом у Лівані не забороняється навіть державним діячам. Як і за часів Фінікійської імперії, ліванці обожнюють торгувати, торгуватися  та міняти гроші.

На вулицях можна почути безліч різних мов. А кожен ліванець володіє мінімум трьома. І не лише тому, що  половина населення має вищу освіту. Просто їхні родичі мешкають в усіх куточках світу.

Дивіться програму «Нотатки на глобусі», й ви дізнаєтеся: як живуть українці в Лівані та  чому в цій державі не буває крадіжок?

Про все це — в суботу, 22 листопада, о 14.00  на Першому Національному каналі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати