Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Другий день — друге «золото»

Нову перемогу Україні на юніорському чемпіонаті світу з біатлону принесла Юлія Журавок
19 лютого, 15:07
ФОТО З САЙТА BIATHLON.COM.UA

У другий день змагань на юніорській світовій першості з біатлону, яка триває в білоруському Раубічі, Юлія Журавок здобула золоту медаль, повідомляє noc-ukr.org. В індивідуальній гонці на дистанції 12,5 км серед юніорок  українська біатлоністка фінішувала першою з результатом (0+0+0+0) 37:54.1.

«Особливо приємно, що подібні результати наша збірна на змаганнях такого рівня показує вперше!, — зазначають на офіційному сайті Федерації біатлону України. — Інтрига в гонці у юніорів зберігалася аж до останнього метра фінішній прямій, де призерів розділили всього 0.2 секунди! Другою фінішувала полька Кінга Міторай, яка також закрила всі мішені. Третьою стала Галина Вишневська з Казахстану. Спортсменка відома своєю швидкістю на дистанції і завойовує особисту медаль у своєму п’ятому юніорському чемпіонаті світу поспіль! Такого досягнення, мабуть, немає ні в кого».

Нагадаємо, вчора «День» повідомляв, що перше «золото» для української команди в перший день чемпіонату принесла Анна Кривонос, яка стала найкращою в індивідуальній гонці серед дівчат.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав Юлію Журвок, тренерський склад збірної та Федерацію біатлону України на чолі з її президентом Володимиром Бринзаком з блискучим виступом, побажавши не зупинятися на досягнутому та впевнено йти до підкорення нових олімпійських вершин.

До слова, як пишуть на офіційному сайті Федерації біатлону України, шанси на медаль були і у нашої дворазової чемпіонки Європи в юніорському розряді Анастасії Меркушиної, але «єдиний промах, на другому вогневому рубежі, позбавив її шансів на медалі. Анастасію Ничипоренко і Марію Кручову підвела стрільба».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати