Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Футбольна осінь

Сьогодні українські клуби зіграють вирішальні матчі в Лізі Європи
27 листопада, 10:25
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Футболісти донецького «Шахтаря» у вівторок в рамках матчу п’ятого туру групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА на «Арені Львів» поступилися іспанському клубу «Атлетико» з Більбао з мінімальним рахунком 0:1. Утім, навіть попри цю прикру поразку «Шахтар» вже можна привітати з виходом у плей-оф, який насправді був оформлений ще до старту поєдинку у Львові, коли зіграли суперники по групі «Н»: «Порту» переміг «БАТЕ» (3:0). Отож, лідером в групі залишається «Порту» із 13 очками, а «Шахтар» уже забронював друге місце із 8 пунктами. Тож їхня зустріч через два тижні матиме символічний характер. До речі, через перебір жовтих карток фактично товариський матч шостого туру з «Порту» пропустять Кучер, Срна і Адріано. Через що останньому, між іншим, так і не вдасться в нинішньому сезоні встановити черговий рекорд ЛЧ (10 м’ячів у груповому етапі).

Сьогодні ж відбудуться матчі 5-го туру Ліги Європи, в рамках яких гравці столичного «Динамо» зустрінуться з аутсайдером групи «J» португальським «Ріу Аве». Динамівці продовжують лідирувати у своїй групі й головним завданням на матч у Києві буде тільки перемога, що гарантує команді достроковий вихід у стадію плей-оф другого за значенням єврокубкового турніру.

Крім цього, сьогодні зіграють ще два наші клуби — «Дніпро» (Дніпропетровськ) на виїзді зустрінеться з італійським «Інтером», а «Металіст» (Харків) — з турецьким клубом «Трабзонспор». Утім, якщо «Дніпро» та «Динамо» мають непогані шанси на вихід у плей-оф, то харків’яни, не здобувши в попередніх чотирьох матчах Ліги Європи жодного залікового пункту, втратили навіть теоретичні шанси продовжити змагання за чемпіонство.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати