Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новина... дна

Реакція блогосфери на «демарш» російської збірної з хокею як віддзеркалення ситуації в самій Росії
20 травня, 09:39
ФОТО ЗІ СТОРІНКИ FACEBOOK ОЛЕКСАНДРА ГОЛУБИЦЬКОГО

Хокеїсти збірної Росії після поразки в фінальному матчі Чемпіонату світу-2015, який пройшов у Празі (Чехія), покинули лід до виконання канадського гімну. Це, м’яко кажучи, не спортивна поведінка. Випадків відходу тих, хто програв, з льоду до виконання гімну в хокеї не було... до «демаршу» Росії. Отримавши свої срібні медалі, гравці росіян не стали чекати на вручення нагород суперникам і виконання гімну країни-переможниці світової першості, проявивши неповагу до суперника і хокейного співтовариства в цілому. Лише декілька хокеїстів, зокрема нападаючий Олександр Овєчкін, прохали партнерів не йти. Нагадаємо, що фінальний матч ЧС з хокею Канада — Росія завершився розгромною перемогою північноамериканської команди з рахунком 6:1.

Центральні російські ЗМІ цю подію або навмисно замовчали, або спробували безглуздими виправданнями самих хокеїстів пояснити, що ті, мовляв, розгубилися і просто не знали, що робити далі. «Незрозуміла вийшла ситуація, не знаю, чому так сталося, одна група хлопців стала йти з льоду, а інша залишалася, — сказав російський хокеїст Дмитро Куликов. — Природно, що коли більшість хлопців лід покинули, пішли й усі інші». Були ще безглузді пояснення такого типу — канадці, мовляв, спеціально відкрили хвіртку, щоб росіяни вийшли...

Але якщо офіційні російські медіа промовчали, то блогосфера дала свою оцінку інцидентові. І ця оцінка була кардинально різною. Як і думки росіян про актуальні процеси в самій Росії. Якщо одні цілком серйозно писали про те, що потрібно на лід випускати. автоматників, то інші — що такого сорому за країну вони ще не переживали.

«Абсолютно безпрецедентна поведінка російської збірної шокувала всіх. Такого хамства щодо суперників і організаторів ще ніколи не було на церемоніях закриття ЧС і нагородження переможців, — написав відомий російський блогер Журнал Другого.

Тисячі іронічних або навіть саркастичних постів і фото-жаб буквально «підірвали» в ці дні інтернет. Пропонуємо читачам «Дня» ознайомитися з декількома дотепними репліками на ситуацію.

Варяг @pyci4b

Після матчу #Росія-Канада в Росії запровадили кримінальну відповідальність за прилюдну, одночасну згадку цифр 6 і 1.

IT Sector Харків @itsector

Путін: Російських хокеїстів на полі немає.

Ayder Muzhdabaev

НОВИНА ДНА. Росіяни пішли з льоду до канадського гімну.

Валентин МIШКОВСЬКИЙ

Це підступи американців із санкціями на льоду!!

Vladimir SOLOVIEV @VRSoloviev

Час випускати на майданчик автоматників.

Михайло Роскін @Roskin_M

Толерантний Володимир Соловйов рекомендує. У своїх стріляти чи в чужих?

Лариса Iвшина

Раби — не грають у хокей!..

Королева #44 #72 @gaysmyweakness

#Росія-Канада ПАЦАНИ, ВИХОПЛЮЙТЕ КУБОК І БІЖІТЬ. БІЖІТЬ І НЕ ОЗИРАЙТЕСЯ.

Антон Долгих @AntonDolgih

На лід вийшли 23 хокеїсти — перед виконанням канадського гімну залишилися ТРОЄ: Овечкін, Малкін, Тихонов. 87% мудаків vs. 13% нормальних людей

Oleg Pshenichny

Через відомі події, друзі з Фейсбуку нагадали про драматичний епізод у взаєминах радянського і канадського хокею.

1981 року в фіналі Кубку Канади радянська збірна сенсаційно обіграла канадців 8:1 і довела цим до шоку всю тамтешню хокейну громадськість, тобто, власне, всю Канаду. Алан Іглсон, президент профспілки гравців НХЛ, мабуть так перенервував, що буквально силоміць відібрав трофей у радянських хокеїстів при виході зі стадіону, заявивши, що Кубок належить Канаді і не може залишити межі країни.

Так от, у відповідь на витівку профспілкового урядовця канадські уболівальники оголосили збір коштів, виготовили за декілька тисяч доларів точну копію Кубка і доставили його до СРСР!

До речі, під час того ж Кубка Канади в Москві загинув загальний кумир і лідер нашого хокею Валерій Харламов, і нікому з його товаришів не дозволили злітати на похорон до Москви. Проте прощання відбулося в Канаді: всі телеканали показували уривки з матчів з Харламовим, до наших хокеїстів зверталися не лише їхні канадські суперники, але й просто незнайомі люди і висловлювали їм свої співчуття.

Вчора, коли я зазирнув до твітерів  канадських уболівальників, я звернув увагу, що в них не було жодної образи або злості у відповідь на вчинок російської збірної: у них було лише повне нерозуміння того, що сталося, начебто вони спостерігали загадкові рухи тіла і жестикуляцію якихось інопланетян: проте всі вони помітили зусилля Овєчкіна, який намагався запобігти конфузові. Тобто, у результаті вони вирішили, що російські хокеїсти в особі Овєчкіна — молодці!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати