Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Старт без сенсацій

Експерт: «Тренери українських футбольних клубів стали більше довіряти молодим спортсменам»
29 липня, 12:08
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Чемпіонат України з футболу, формат і склад якого ще минулого тижня викликав чимало дискусій, успішно стартував. У першому ігровому колі, яке відбулося з п’ятниці по неділю, особливих сенсацій не було: п’ятірка головних фаворитів — «Шахтар», «Динамо», «Дніпро», «Металіст» та «Чорноморець» — впевнено перемогли. Першим це зробив клуб «Дніпро», який на стадіоні «Арена-Львів» завдяки влучним ударам Коноплянки (64 хв.) та Матеуса (71, пен.) здолав «Металург» (Д). Нагадаємо, що домашні зустрічі донецький клуб проводить у Львові. Одного з кращих гравців «Дніпра» Євгена Коноплянку у міжсезоння «сватали» до грандів світового футболу — «Манчестер Юнайтед», «Вест Хем», «Ліверпуль» та «Рома». Однак 24-річний півзахисник залишився в українському клубі і допоміг своєму тренеру Мирону Маркевичу здобути першу в чемпіонаті перемогу.

Решта протистоянь закінчилися з такими рахунками: «Іллічівець» — «Волинь» 1:2, «Чорноморець» — «Олімпік» 4:0, «Говерла» — «Карпати» 2:2, «Шахтар» — «Металург» (З) 2:0, «Динамо» — «Ворскла» 1:0, «Зоря» — «Металіст» 1:2.

«Легку радість щодо того, що старт чемпіонату відбувся і зіграли всі сім матчів без жодних форс-мажорів, відчули всі вболівальники, — зауважив футбольний експерт Артем ФРАНКОВ. — Головною особливістю першого туру можна визначити більшу довіру тренерів до молодих гравців. Через неможливість поповнити ряди клубів новими легіонерами (іноземні футболісти відмовляються їхати в Україну), через відмову грати «старих» легіонерів та брак коштів українські команди почали більше довіряти молодим футболістам. Старт цьому процесу поклав наставник «Динамо» Сергій Ребров, який бачить потенціал молоді і певною мірою ризикує нинішнім клубу, щоб бачити впевненість у майбутньому. Він створює команду майбутнього — більш перспективну та збалансовану. За Ребровим молоді більше почали довіряти тренери інших клубів. Це тішить, зокрема, очільників національної збірної України. Утім, сьогодні в українському футболі, зрозуміло, не все гаразд, як і не все гаразд в країні загалом. Першу кризу очікую вже під час старту наших клубів в єврокубках, адже короткі лавки запасних гравців не дозволять легко переносити два матчі на тиждень».

Ще одним позитивом туру стало повернення до «Шахтаря» кількох легіонерів, які напередодні відмовлялися грати за клуб. Так, Фред встиг навіть зіграти в матчі, а на лавці запасних сидів Феррейра. «Шахтар» запевняє, що невдовзі повернуться до клубу всі іноземці. А один з легіонерів «Шахтаря», Луїс Адріано, вкотре заявив, що не проти отримати українське громадянство. Бразильський нападник донецького клубу у програмі «Про футбол» (2+2) зізнався: щойно ситуація в Україні нормалізується, він проситиме наше громадянство.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати