Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Тачанка» – об’єднує

На Херсонщині відбувся щорічний міжнародний мотофестиваль
30 липня, 16:16

Кожного року мешканці Каховки очікують на непересічну подію в їхньому місті. З усіх куточків України і близького зарубіжжя сюди приїздять байкери. Любителів двоколісних коней приваблює фестиваль, який уже восьмий рік поспіль приносить до Каховки свято рок-музики, веселощів і видовищ.

Цього разу організатори фесту вагалися, чи варто проводити захід в умовах війни в Україні, коли людям часто не до розваг. Утім, в останній момент вирішили:  «Тачанці» — бути. Реагуючи на події в країні, організатори вирішили дати цьогорічному фестивалю актуальний лозунг: «Тачанка — об’єднує». Об’єднує схід і захід, південь і північ України. Це помітно зі складу гостей, адже на фестивалі було більше сотні учасників із Криму, Донецька, Луганська, Києва, Одеси, Запоріжжя, Херсона та інших регіонів. Минулими вихідними на «Тачанці» зустрічали старих знайомих, заводили нових, організовували різноманітні конкурси, екскурсії містом і мотопаради. Побувавши в ці дні у Каховці, розумієш: фест став не просто тусовкою субкультури мотоциклістів, а масштабним заходом, якого чекають і звичайні мешканці Херсонщини.

«Кожен захід приваблює чимось оригінальним. У нас — це дружня і домашня атмосфера. Неважливо, на якій техніці ти приїздиш, нас об’єднує стиль життя, спільні інтереси, бажання спілкуватися з усією країною. Цього року було складно проводити фестиваль, бо дуже мало спонсорів згодилося допомогти. Зараз вони підтримують українську армію. І це — важливо. Ми вагалися, чи все вдасться, але дійшли висновку, що, попри все, людям потрібен позитив, емоційна розрядка від того, що ми бачимо і чуємо кожного дня зі сходу, — коментує «Дню» організатор фестивалю Олександр ЗІКРАНЕЦЬ. — Про це нам говорили й гості з Донбасу і Криму. Вони були раді, що ми не опустили руки, а спробували об’єднати людей довкола чогось доброго. Хлопці з Криму, які приїхали з українським прапором зі словом «Крим», сказали, що приїхали в Каховку за ковтком свободи. Вони хотіли показати, що Крим таки наш». 

Варто відзначити, що цьогорічна «Тачанка» мала яскраво патріотичний характер. Чи не кожен другий учасник мав при собі національну символіку, прапори, хтось приїхав у вишиванці. На вечірній дискотеці одним із хітів була весела пісня про президента Росії. А ще — Гімн України, який гурти і глядачі виконували кілька разів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати