Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як закінчили сезон?

Учора національна збірна з біатлону повернулася в Україну
24 березня, 11:55
ФОТО РЕЙТЕР

Цьогорічний сезон завершився у неділю в російському Ханти-Мансійську жіночою гонкою з масовим стартом. Першою на дистанції була Лаура Дальмаєр з Німеччини. Ії результат (35 хвилин 08,2 секунди, 0 промахів на вогневих рубежах), «срібло» у чешки Габріели Сукалової (7,1 секунд відставання від лідера, 0 промахів, «бронза» — у француженки Марі Дорін Абер (19,9; 2). Лідер української команди Валентина Семеренко у цій гонці фінішувала десятою (53,5 секунд відставання та 3 промахи). Утім, за підсумком усіх виступив Семеренко набрала 865 очок й завершила Кубок світу з біатлону на третьому місці. Вона пропустила вперед Кайсу Маккарайнен з Фінляндії (1044) і Домрачеву, яка вперше в кар’єрі завоювала Кубок світу — 1092 бали.

Найсильніший український спортсмен серед чоловіків Сергій Семенов в загальному заліку посів 26 місце, хоча в індивідуальній гонці за підсумками сезону — в нього перше місце.

Загалом же збірна України в Кубку світу виборола 11 медалей (1 золоту, 2 срібні та 8 бронзових нагород).

Крім того, як повідомляє сайт Федерації біатлону України, кращим новачком сезону 2015 року було названо українського спортсмена Артема Тищенка. Наш юніор вже встиг піднятися на подіум кубка світу і провести кілька непоганих гонок, а також завоював срібло в естафеті на чемпіонаті Європи.

У четвер Національний олімпійський комітет України ініціює спеціальний круглий стіл, присвячений підсумкам біатлонного сезону-2015 та нагородження «Найкращих спортсменів місяців» за версією НОК України.

Як повідомили «Дню» в прес-службі НОК, у заході візьмуть участь президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, найкращі спортсмени останніх місяців: Олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу, чемпіонка Європи Валентина Семеренко, володар малого Кришталевого глобусу, призер чемпіонату Європи Сергій Семенов, чемпіонка Європи Ірина Варвинець та їх наставники — Григорій Шамрай, Олександр Семенов, Микола Зоц. Очікується, що звання присудять комусь із запрошених біатлоністів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати