Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Збірну України представлять найсильніші

Завтра у фінському Контіолахті стартує Чемпіонат світу з біатлону
04 березня, 11:50
ФОТО REUTERS

Змагання Чемпіонату світу з біатлону відбудуться у Контіолахті із 5 по 15 березня цього року. Напередодні тренерський штаб збірної України вже оголосив склад національної команди. Як інформує офіційний сайт Федерації біатлону України, у складі нашої чоловічої збірної у Фінляндії виступлять: Сергій Семенов, Дмитро Підручний, Артем Прима, Артем Тищенко, Олександр Жирний, Дмитро Русинов. Жіноча ж команда складатиметься із семи спортсменок: Валентина Семеренко, Юлія Джима, Ірина Варвинець, Яна Бондар, Анастасія Меркушина, Юлія Журавок, Ольга Абрамова. Раніше повідомлялося, що Чемпіонат світу-2015 пропустять Ольга Абрамова та Наталія Бурдига. Однак Ользі в підсумку місце в заявці все ж знайшлося.

Однак у складі команд, які вийдуть на старт, можливі зміни. Як заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, Юлія Джима прихворіла і може пропустити перші гонки.

«У Юлі була температура, а зараз є підозра на бронхіт. Команда прилетіла до Фінляндії у понеділок, будемо дивитися на місці. Можливо, перші гонки вона пропустить і готуватиметься лише до естафети та індивідуальної гонки», — прокоментував Володимир Бринзак.

Нагадаємо, що відкриється чемпіонат 5 березня змішаною естафетою. У суботу, 7 березня, відбудеться чоловічий спринт (10 км) та жіночий спринт (7,5 км). А завершаться змагання 15 березня мас-стартом жінок (12,5 км) та чоловіків (15 км).

Трансляцію першої гонки Чемпіонату світу з біатлону можна побачити в ефірі Першого Національного каналу 5 березня о 18.05.

До речі, напередодні старту Чемпіонату світу мільйони вболівальників цього виду спорту святкували День народження біатлону! Цією датою прийнято вважати 2 березня, адже саме в цей день 1958 року в Австрії було проведено перший Чемпіонат світу з біатлону.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати