Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від Грицька Чубая до Ернеста Хемінгуея

«Форум видавців» запрошує всіх фотографуватися з улюбленими книжками і отримувати за це подарунки
30 липня, 16:27
АЛІНА НОВІЦЬКА (НА ФОТО) З ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ПІДПИСАЛА СВОЮ СВІТЛИНУ «ЧИТАЮ, ОТЖЕ, ІСНУЮ!» / ФОТО НАДАНО «ФОРУМОМ ВИДАВЦІВ»

Громадська організація «Форум видавців» розпочала активну фазу промотування свого майбутнього однойменного фестивалю, який проходитиме у Львові з 9 по 13 вересня. Зокрема у місті уже з’явилися нові нестандартні банери зі спонуканням до читання, розроблені організацією спільно з Фундацією Дарини Жолдак. Окрім того, Фейсбук-сторінка «Форуму» постійно нагадує своїм підписникам про конкурс-флешмоб світлин книголюбів. «Знімкуйте ваші улюблені місця для читання, себе, ноги-руки і все, що вас надихає із улюбленими книгами, додавайте цитати та коментарі до світлин, завантажуйте світлині в альбом або ж надсилайте нам у приватні повідомлення на Фейсбук-сторінку «Форум видавців» фотографії, які назбирають найбільшу кількість вподобань отримають від Форуму цікаві подарунки!», — йдеться у повідомленні.

Поки що свої фото надіслали 22 учасників. Книгомани читають Редьярда Кіплінга, Айн Ренд, Юстейна Гордера, Люсі-Мод Монтгомері, Ернеста Хемінгуея, Володимира Набокова, Дзвінку Матіяш, Сергія Жадана, Грицька Чубая, Володимира Єрмоленка Дару Корній і навіть поеми Гомера на... електронній книжці. До слова, це був єдиний читач із електронною книгою, всі інші віддали перевагу паперовим. Більшість учасників флешмобу намагаються не просто зафіксувати себе у процесі читання, а підходять до завдання творче, створюючи маленькі фото-шедеври.

Поки що найбільше вподобань зібрала світлина із книгою Сергія Жадана, із болюче-актуальним підписом-цитатою цього автора:

«Добре, що смерть не належить

ні до надбань, ні до втрат,

добре, що нас не зраджують наші сліди,

що нічого не можна повернути назад

і нічого не можна втратити назавжди...»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати