Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогоднішнє голосування - як крок до глибоких змін

31 серпня, 18:16

Сьогоднішнє голосування за зміни до Конституції - важливий крок до глибоких змін в Україні. Децентралізація, передача влади на місця - в громади, райони та області - це одна з ключових вимог Майдану, яка реалізовується через зміни в Основний Закон. Тому для мене було так важливо проголосувати за це рішення. І з цієї ж причини для тих, хто не хоче віддати владу і гроші зі столиці на місця, так важливо ці зміни зірвати. Звідси - брехня про "статус Донбасу" чи "визнання ЛНР-ДНР", яких і близько нема в проекті. Саме те, що в проекті немає жодних поступок Росії, а посилання на окремий закон, яким регулюються особливості самоврядування в окремих районах Донбасу не лише не надає цим районам привілеїв, але й стає гнучким інструментом України для повернення цих територій, бісить Москву.

Ті, хто розгорнув кампанію проти змін до Конституції, вільно чи невільно сприяють агресору в реалізації кількох цілей - провокуванні громадянського протистояння і розколу коаліції, зриву реформи децентралізації і розколу між Україною та Заходом. Цей план послаблення України і розв'язування рук Москві для ескалації агресії з усіма наслідками для нашої держави.

Особливо цинічно те, що атака на проект змін здійснюється під патріотичними гаслами. Насправді відстоюються інтереси окремих партій перед місцевими виборами, олігархів та інтереси країни-агресора.

Зрештою, чим люди, які кидали гранати в національну гвардію під стінами Ради, відрізняються від тих, хто стріляє в гвардійців на фронті?!
Відповідальність за пролиту кров, за провокування конфлікту лежить і на тих політиках, які поширювали брехню про проект змін до Конституції, нагнітали на цій брехні ненависть і продовжують цю лінію, підриваючи країну зсередини.

Злочинці, які здійснили кривавий напад, мають бути покарані.

А всі, хто піддався маніпуляціям провокаторів несвідомо, мають замислитися над тим, куди вже завели країну ці небезпечні ігри і що буде далі, якщо не зупинитися.

Згадаймо уроки історії. Згадаймо, скільки разів Україна гинула через розбрат, через амбіції щирих патріотів, якими вміло маніпулювали зовнішні вороги, перетворюючи на інструмент руйнування держави. Невже ми не здатні вчитися на власних помилках? Невже все, що ми самі пережили за останні півтора-два роки нічому нас не навчило?!

P.S. Щодо виключення мене і чотирьох моїх колег із "Самопомочі" за те, що ми підтримали вкрай необхідні місцевим громадам змін до Конституції - мені прикро, що партія, яка позиціонувалася як демократична, сучасна альтернатива, скочується до популізму і більшовицького авторитаризму. Ми залишаємося вірними цілям і принципам, з якими йшли на вибори в 2014 році, у т.ч. обіцянці рішуче здійснити децентралізацію і передати владу людям на місця.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати