Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Від нас багато що залежить»

Ми вийшли з радянського простору, від якого, на жаль, деякі люди ніяк відірватися не можуть. І росіяни свою любов до «совка» (хоча такої країни як СРСР давно не існує!) проявили зараз особливо активно. Їх тягне в минуле, від якого ми хочемо піти, а вони все ніяк не хочуть нас відпустити. Росіяни не хочуть мати поряд із собою успішну країну, що розвивається, тому що в цьому разі їм доведеться щось змінювати у своїй країні. І російські політики, які нічого в своїй країні змінювати не хочуть, це чудово розуміють. Щоб довше протриматися при владі, їм потрібно знайти зовнішнього ворога — на цьому побудована політика Кремля! На створення образу «ворога», яким тепер стала Україна та українці, зараз працює вся російська потужна пропагандистська машина. Під її вплив потрапили навіть багато діячів російської культури, які підписали сумнозвісного листа на підтримку військової політики Путіна щодо України та анексії Криму.

Мене приголомшує брехня, яка транслюється російськими телеканалами, — так нахабно, безсоромно брехати можуть лише люди, абсолютно позбавлені совісті! Ну, взяти хоча б висвітлення на прокремлівських телеканалах президентських виборів в Україні — як можна було показувати своїм глядачам сфабриковану картинку, згідно з якою в Україні за результатами голосування нібито лідирує Дмитро Ярош!? При цьому вони посилалися на сайт нашої ЦВК!

На жаль, у самій Україні, особливо у східній її частині, є ще люди, які марять СРСР, що назавжди пішов, і піддаються на грубі пропагандистські штучки. З іншого боку, вибори показали, як змінилася наша країна за останні півроку. Сам факт того, що ми обрали Президента в першому турі, багато про що говорить. Ми показали і Заходу, і Росії, що гасло «Єдина країна» — не просто слова, а реальність, що наш народ може бути відповідальним, може об’єднатися. Це дуже сильно впливає не просто на імідж України у світі, це сприяє нашій самоповазі. Так, не всі, хто проголосував за Петра Порошенка, йому симпатизують. Багато хто проголосував не стільки за нього, скільки за «перший тур», тому що нам потрібно рятувати країну. Тож хіба вже самого цього факту, що українці об’єдналися і обрали свого лідера, недостатньо для розуміння нашого бажання жити у своїй, незалежній від імперського минулого країні?

Сьогодні нам потрібні дуже сильний Президент, сильна влада, які терміново почнуть відновлювати розвалені силові структури (останні при владі В. Януковича свідомо розвалювалися)! Все було перекручено і спотворено до такої міри, що доведеться дуже багато попрацювати для відновлення країни. Очевидно, що вийшовши на Майдан, народ повстав проти корупції і беззаконня, яке у нас існувало. Порошенку зараз потрібно врахувати помилки революції 2004 року і зробити все, щоб їх не повторити.

Майдан і президентські вибори показали, що від нас багато що залежить. І це має стати наукою для тих росіян, які хочуть реальних змін у своїй країні. А там є й такі. Наприклад, усі мої друзі, які живуть у Росії, просто шоковані тим, як їхнє телебачення нахабно бреше, як воно спотворює правду про Україну. Багато хто з них був на Майдані, тому, коли вони порівнюють те, що бачили своїми очима, з тим, що показує їхнє ТБ, то дивуються.

Своїм колегам і знайомим я пропоную приїхати і самим подивитися на те, що у нас реально відбувається. В умовах зомбування, якому піддаються росіяни, жодні слова, не підтверджені особистим досвідом, не допоможуть! Притому це зомбування не вчора почалося, однак лише зараз воно досягло якихось гротескових, абсурдних форм. Усі ці міфи про «старшого брата», про Україну, яка не зможе існувати поза Російською імперією, насаджувалися не одне століття!

Всім потрібно зрозуміти, що війна, яку розпочала Росія проти України, не вигідна простим людям, вона вигідна тільки тим російським політикам, котрі якомога довше хочуть залишатися при владі. Тому вони дестабілізуватимуть ситуацію за всяку ціну. І нам всім необхідно зараз проявити рішучість. Там, де це відбувається, ситуація не вийшла з-під контролю. Наприклад, Дніпропетровськ, де влада повелася рішуче і відповідально, хоча там теж все було не просто. Також нещодавнє звільнення аеропорту в Донецьку показало, що можна локалізувати терористів і відбити у них захоплені території. Це лише питання бажання й волі, рішучості.

Нам терміново потрібно обирати новий парламент, оскільки цей себе повністю дискредитував! Ті депутати, з чиєї вини країна опинилася над прірвою, не мають морального права з’являтися не лише у Верховній Раді, але й навіть на екранах ТБ. Однак вони там постійно з’являються і навіть дають якісь рецепти щодо виходу країни з кризи. Таке неподобство можливе лише у нас, де абсолютна відсутність совісті стала нормою. Тому вибори до Верховної Ради повинні відбутися за відкритими списками. Переконаний, наш народ готовий обрати до парламенту гідних людей — фахівців і державотворців, а не недолугих політиканів, зацікавлених тільки у власному бізнесі.

Володимир ГОРЯНСЬКИЙ, актор Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати