Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Активістам у Запоріжжі не вдалося повалити пам'ятник Леніну

01 лютого, 09:05

Запорізькі активісти, головним чином з громадської організації «Сила Нації», не змогли здійснити повалення пам’ятника Леніну, як про це анонсували.

Нагадаємо, вчора, 31 січня, близько 16 години в суботу біля пам’ятника Леніну в Запоріжжі почали збиратися як прихильники, так і противники знесення пам'ятника.

На цей час монумент вже був огороджений металевим парканом з оголошенням про проведення реконструкції площі, а також стояла міліція – всього близько ста правоохоронців.

Ініціатори знесення пам’ятника прийшли на акцію з прапорами і намагались пройти ближче до монумента, однак кордон міліції, який розділяв обидва «табори» мітингувальників, цьому завадив. Протестувальники перегукувались репліками на адресу одне одного, але порушень правопорядку не було.

Пізніше колона противників Леніна рушила до будівлі обладміністрації, щоб озвучити свою вимогу до влади знести пам’ятник «комуністичному вождю», а решта мітингувальників розійшлися.

У громадській організації «Сила Нації» повідомили про намір зустрітися з міською владою найближчого вівторка для обговорення долі пам’ятника.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати