Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Консул України в Москві: Дівчина, яка була свідком вбивства Нємцова, зникла

01 березня, 12:41
Фото Reuters

Консул України в Москві Геннадій Брескаленко повідомив про те, що місце перебування громадянки України Анни Дурицької, яка супроводжувала російського опозиціонера Бориса Нємцова на час вбивства, наразі невідоме.

За словами консула, який прибув у Слідчий комітет Росії, зустрітись з 23-річною дівчиною йому не вдалося, передає Радіо Свобода.

Дипломат заявив, що Дурицька у статусі свідка має право покинути межі Росії, оскільки не є її громадянкою.

«Оскільки Дурицька перебуває в статусі свідка, вона може безперешкодно поїхати додому в Україну», – заявив Геннадій Брескаленко.

Водночас народний депутат від партії «Народний фронт» Остап Семерак підтвердив, що питання про місце перебування Анни Дурицької перебуває на контролі українського консула в Москві. За словами депутата, до нього звернулись родичі дівчини, які стверджують, що не знають, де вона зараз знаходиться.

«Вона каже, що її відвезли на якусь квартиру. Там є охорона. Покинути це приміщення їй не дозволяють», – розповів Остап Семерак з посиланням на слова родичів дівчини.

Депутат також зазначив, що Анна періодично виходить на зв’язок, але не знає, де її утримують. Слідчий комітет Росії поки інформацію не коментує.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати