Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні зараз важко провести люстрацію, бо комуністи та ПР досі при владі, - В'ятрович

01 квітня, 15:34

На думку директора Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича в Україні важко провести люстрацію, бо на сьогоднішній день у владі знаходяться ті, кого цей закон має торкнутись. Про це він наголосив сьогодні під час міжнародної конференції «Люстрація: рішення для України».

«Особливою проблемою люстрації в Україні є те, що представники Партії регіонів та комуністи, які були співтворцями злочинного режиму Януковича, досі в парламенті і їх голосів досить, щоб без них не відбулося голосування, зокрема за закон про люстрацію», — підкреслив В’ятрович.

«Нам надзвичайно важливо ознайомитися з досвідом люстрації в країнах Центральної та Східної Європи, але очищення органів державної влади (люстрація) від агентів комуністичних спецслужб в країнах Східної Європи відбувалося після повалення комуністичного режиму, — говорить директор Українського інституту національної пам’яті. — В сучасній Україні люстрація корупціонерів та злочинців, на яких опирався режим Януковича, має початися в час, коли вони досі представлені у всіх гілках влади — законодавчій, виконавчій, судовій».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати