Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Із "ДНР" домовлено, що українських полонених не катуватимуть

01 вересня, 15:26
Фото Reuters

Із терористами «Донецької народної республіки» досягнуто домовленості, що українських полонених не катуватимуть і не перешкоджатимуть вивезенню загиблих.

Про це генерал-полковник запасу, керівник ГО «Офіцерський корпус», керівник Центру з обміну полонених Володимир Рубан повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Ми досягли домовленості з донецькою стороною, з паном Захарченком (лідером терористичної організації «ДНР» Олександром Захарченком - ред.), у тому числі про те, що більше не буде будь-яких умов про «вантаж 200», тобто щодо безперешкодного вивезення тих, хто загинув на полі бою», - сказав Рубан.

«Ми добилися того, що полонених не будуть піддавати тортурам і не будуть розстрілювати. Є підтверджені факти, що в полоні не всі виживали», - зазначив він.

За словами Рубана, в «ДНР» пообіцяли, що до полонених українських солдат буде ставлення як до військовополонених.

За його словами, цього вдалося добитися і завдяки народній артистці України, громадському діячу Руслані Лижичко, яка повернулася з Донецька.

Руслана своєю чергою наголосила не необхідності ведення переговорів між Києвом та сходом України для того, щоб виробити спільні позиції, щоб «об’єднатися з Донбасом і Луганськом, зі своїми і піти єдиним фронтом проти єдиного ворога».

Рубан наголосив, що на Донбасі триває «неправильна війна». «І неправильно, що коли немає воєнного стану, і хтось у Києві може не йти на війну, а гулятиме з собачкою по Хрещатику, а хтось зобов’язаний піти на цю війну, тому що його мобілізують», - додав він.

За його словами, «донецька і луганська сторони готова до цієї розмови». Рубан зазначив, що людям з обох сторін вже набридло вбивати протягом чотирьох місяців одне одного. Він також наголосив, що «є багато питань до офіційних даних щодо загиблих та тих, що зникли безвісті». 

Раніше керівник Центру з обміну полонених Рубан заявив, що у Донецькій області після останніх боїв узято в полон 680 українських військовослужбовців, і з них 80% - з-під Іловайська.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати