Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівська школа просить ім’я Вербицького

01 вересня, 17:49

Львівська школа просить ім’я Вербицького. Це загальноосвітній заклад №27, що на вул. Свєнціцького. 15, де навчався герой Небесної сотні Юрій Вербицький (1963 – 2014). Сьогодні освітяни звернулися з листом до Львівської міської ради щодо присвоєння навчальному закладу імені свого випускника (роки навчання – 1970 – 1980), який загинув у Києві під час Революції Гідності.

На будівлі школи також планують встановити меморіальну дошку  загиблому. У листопаді, на річницю Майдану, дошку із текстом «Тут навчався герой небесної сотні Юрій Вербицький. Слава героям України» освятять. Також обіцяють запросити на заходи з вшанування героя його товариша Ігоря Луценка та старшого брата Юрія Вербицького – Сергія.

Нагадаємо, що це вже не перше вшанування пам’яті Юрія Вербицького. 24 січня 2014 року мешканці села Гнідин встановили на місці, де було знайдено тіло Юрія Вербицького, хрест. 6 березня Гнідинська сільська рада Бориспільського району перейменувала провулок Леніна на вулицю Юрія Вербицького. 15 травня Львівська міська рада назвала сквер на вул. Коломийській, 15 сквером імені Юрія Вербицького. Львівський гірський клуб «Екстрем», членом якого був Юрій Вербицький, у рамках ініціативи «Герої України на вершинах світу» планує назвати іменем Юрія Вербицького безіменну вершину на східному Кавказі. Ініціативу львів’ян підтримали грузинські колеги.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати