Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На "сприяння молодіжному будівництву" уряд виділить 47 млн грн

01 жовтня, 19:51

 Кабінет міністрів збільшив статутний капітал державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному будівництву» на 47 млн грн, повідомив міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак на брифінгу в Кабміні, передає УНІАН.

 «Уряд сьогодні ухвалив рішення, яким вирішив проблему фінансування житла за програмою 30/70, яка працює через Державний фонд сприяння молодіжному будівництву, – сказав він. – Люди вносили кошти на рахунки банків, які в свою чергу були рекомендовані попереднім керівництвом Фонду. З цими коштами велися страшні махінації, в результаті банки не можуть виконувати свої зобов`язання перед Фондом, а сім`ї кинуті напризволяще, без профінансованого житла».

 За словами Семерака, цифра в 47 млн грн – це розрахунковий показник, що враховує аналіз підписаних договорів громадян із Фондом. «Всі громадяни, які підписали договори й працюють із Фондом за програмою 30/70, будуть тепер захищені, а Фонд отримає ресурси для виконання зобов`язань», - підкреслив міністр. 

Як повідомлялось, наприкінці травня Кабмін звернувся до Національного банку з проханням втрутитися в ситуацію із затримкою проблемними «Південкомбанком» і «Автокразбанком» платежів, що надійшли на рахунки цих фінустанов від учасників державної програми доступного житла 70/30. Як повідомлялося, на рахунках громадян – учасників житлових програм вказаними банками було закумульовано понад 100 млн грн. Незважаючи на це, у встановлений законом і договорами термін банки не провели платежів із рахунків громадян на суму понад 64,3 млн грн.Пізніше у Верховній Раді з`явився проект закону, яким пропонується зобов`язати Фонд гарантування вкладів відшкодовувати учасникам державної програми доступного житла 70/30 повну суму вкладів у ліквідовуваних банках.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати