Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Раді зареєстровано проект, що передбачає вільний обіг зброї для самозахисту

01 грудня, 17:36

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Каплін зареєстрував законопроект №1135, який передбачає надання громадянам права вільно застосовувати зброю, яка їм належить, для самозахисту, спорту та мисливства. Про це він повідомив на «Громадському телебаченні», інформує його прес-служба.

Також парламентар пропонує встановити новий порядок набуття, використання і транспортування вогнепальної зброї цивільного призначення.

«Вільне володіння зброєю є одним з базових прав людини, якого вона може бути позбавлена лише за рішенням суду. Зброя є інструментом, за допомогою якого людина може захистити себе, своїх близьких, своє майно від будь­яких протиправних посягань. Зараз ми довіряємо вогнепальну зброю військовим, а цивільним особам – ні. Чи той факт, що у володінні може бути вогнепальна гвинтівка, а не може бути пістолета, виглядає абсурдно. Зараз в Україні знаходиться до 2 мільйонів одиниць вогнепальної зброї. У той же час чорний ринок процвітає. Тому ми маємо зрозуміти, що зброя – це захист, а не можлива агресія», - вважає депутат.

Каплін також зазначив, що досвід інших країн, зокрема Італії, Чехії, Швейцарії, Ізраїлю, США, Грузії та Молдови свідчить про те, що право на володіння вогнепальною зброєю зменшує рівень злочинності, а не збільшує його.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати