Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Євпаторії підпалили церкву, священик якої виїхав на Євромайдан

03 грудня, 17:50

У Євпаторії в ніч на вівторок зловмисники підпалили єдиний у місті храм Української православної церкви Київського патріархату.

За інформацією координатора кримського Євромайдану Андрія Щекуна, пожежу о 3:30 ранку помітили жителі сусіднього будинку, які й викликали пожежників, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Щекуна, згорів ще не піднятий купол, що стояв поруч із храмом, споруда якого теж постраждала. Активіст також повідомив, що на місці пожежі знайшли пляшку від займистої суміші.

У відділі громадських зв’язків євпаторійської міліції повідомили, що за фактом пожежі розпочали кримінальне провадження за статтею про навмисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу. У міліції інформацію про знайдену пляшку із запалювальною сумішшю не підтвердили, але й не спростували. Там повідомили, що, хоча ознаки навмисного злочину існують, остаточні висновки зробить слідство.

Андрій Щекун також повідомив, що отець Ярослав Гонтар, настоятель Хрестовоздвиженської громади УПЦ Київського патріархату, яка зводить цей храм, напередодні на прохання парафіян з групою євпаторійців виїхав до Києва для участі у Євромайдані.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати