Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Московскія въдомости» вибачилися перед мером Львова

04 січня, 17:47

2 січня відомий львівський фотожурналіст Юрко Дячишин подав на своїй сторінці у Facebook таку інформацію: «Газета "Московскія въдомости, православный взгляд на события в России и в мире", статтю «Американцы больше не получат российских детей» проілюструвала фотографією Садового з сім'єю. Якось нефайно вийшло, тим більше, що фото вкрадене. Амінь». І додав посилання на видання  – с Андрій Садовий».

Варто зазначити, що Дячишин є автором цієї світлини, а на ній – Катерина та Андрій Садові на площі Ринок з Іваном, Михайлом, Тадеєм та (от-от) Йосипом.

Кількома годинами пізніше Юрко оприлюднив ще й такий нотаток: «Редакция издания «Московские ведомости» приносит читателям свои глубокие извинения за публикацию фотографии на которой изображен Андрей Садовый с семьей под материалом «Американцы больше не получат российских детей. Также приносим свои извинения Андрею Садовому и его семье за неэтичное использование фотографии. Ошибка произошла при выборе фотоиллюстрации для публикации на сайте свободной энциклопедии «Википедия» в разделе «Семья» і також його прокоментував: «МВ перепросилися перед читачами і Садовим, а перед перед автором фото – ні».

Залишається додати реакцію самого міського голови Львова Андрія Садового та цю плутанину: «Щодо використання російським виданням "Московские ведомости" фото моєї родини в якості ілюстрації американської прийомної сім'ї. Офіційно заявляю – я і моя дружина Катерина – громадяни України. Всі п'ятеро дітей - рідні. Підтверджено довідками з пологового будинку. До редакції скерую листа з проханням бути більш ретельним і підборі фотографій. Всім веселих свят!».

А ми подаємо фото усіх п’яти синів родини Садових – Івана, Михайла, Тадея, Йосипа та Антонія, люб’язно надане «Дню» дружиною міського голови – Катериною Кіт-Садовою. Може, ще якесь іноземне видання використає, відтак – пропіарить найбагатодітнішого міського голову  України, відповідно – Львів. Знай наших!

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати