Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент надав Марії Гайдар українське громадянство

04 серпня, 10:21
Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання громадянства та вручив паспорт громадянина України російській громадській діячці Марії Гайдар. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Крім Гайдар український паспорт з рук Президента отримав російський журналіст, колишній головний редактор Forbes-Україна Володимир Федорін.

Під час вручення паспортів Порошенко відзначив, що велика кількість росіян, які розуміють реальний стан речей роблять вибір: "або ти залишаєшся з вільним світом, демократією і робиш все, щоб забезпечити торжество свободи та демократії, або мовчиш. І при цій мовчазній згоді коються дуже важкі злочини". "Ваш приклад переконливо демонструє, що мовчати не можна, треба жити в ладу зі своїм сумлінням", - додав він.

Президент подякував Марії Гайдар, Володимиру Федоріну та усім росіянам, які знаходять в собі мужність висловлювати незгоду з діями правлячого в Росії режиму, за їх активну сміливу громадянську позицію.

"Це велика честь і знак великої довіри з боку народу України та Президента України, і, можливо, найвідповідальніше рішення в моєму житті", - сказав Федорін під час вручення паспорта.

Він зазначив, що Україна сьогодні флагман свободи і нормалізації на пострадянському просторі, "який дає надію народам колишнього СРСР стати членами світової сім'ї вільних народів" і наголосив на тому, що для нього є важлива особиста участь у цьому процесі.

В свою чергу, Марія Гайдар відзначила, що для неї громадянство України є дуже знаковим вибором.

"Я тут у важкий для України час для того, щоб розділити долю українського народу. У нас спільний ворог - авторитарний режим, який вбиває людей як у Росії, так і тут", - зазначила Гайдар.

Вона також запевнила, що зробить усе можливе, "щоб цього ворога перемогти і показати інший шлях – шлях свободи і демократії, поваги, партнерства та добросусідства".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати