Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Оптимізація сільських шкіл не стосується початкової школи, - Квіт

04 вересня, 13:25
Фото Бориса КОРПУСЕНКА

Міністр освіти і науки Сергій Квіт запевняє, що початкову школу навіть у найменших селах збережуть, а старші учні з так званих малокомплектних шкіл матимуть можливість перейти на навчання до відповідно обладнаних шкіл. Про це він сказав під час години запитань до уряду, передає Укрінформ.

"Ми не плануємо зберігати малокомплектні школи, тому що вони не можуть дати ніякої якості навчання для учні, і вартість підготовки на рік одного учня в малокомплектній школі перевищує 50 тисяч гривень. Це ненормально. Тому, по-перше, в кожному найменшому селі буде збережена початкова школа - це з 1-го по 5-ий клас. Тобто оптимізація малокомплектних шкіл не стосується початкової школи. А вже старша школа, профільна школа  буде оптимізовуватися. І ми будемо працювати таким чином, щоб діти могли ходити в більшу школу, де є відповідне матеріальне і кадрове забезпечення", - наголосив міністр.

Він підкреслив, що МОН плідно співпрацює з Міністерством фінансів, і на наступний рік уже плануються кошти для закупівлі кабінетів фізики, хімії, біології.

"Тому ми вже будемо оновлювати матеріально-технічне забезпечення шкіл, чого ми не могли собі дозволити в минулому році", - уточнив Квіт.

Нагадаємо, як повідомлялося, кошти на друк підручників для 4-7 класів знайшли.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати