Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На сайті ВР з'явився сервіс "Відкриті дані"

04 грудня, 13:53
Фото із архіву "Дня"

На офіційному веб-сайті Верховної Ради у тестовому режимі запроваджено сервіс "Відкриті дані". Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту.

"З сьогоднішнього дня на офіційному веб-сайті Верховної Ради України на виконання плану реалізації пріоритетних заходів із забезпечення більшої прозорості, відкритості та підзвітності Верховної Ради України розпочав свою роботу у тестовому режимі новий сервіс «Відкриті дані», - ідеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що цей портал призначений для публікації даних у відкритих форматах.

До першочергового переліку наборів відкритих даних, розпорядником яких є Верховна Рада і які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, увійшли: нормативно-правова база України (база даних «Законодавство України»); інформація про розгляд питань порядку денного Верховної Ради України (пленарні засідання); база даних законопроектів парламенту.

"Відтепер громадськість, експертне середовище, науковці мають змогу здійснювати більш ефективний контроль за діяльністю єдиного законодавчого органу, оскільки дістають у своє розпорядження інструменти запобігання і виявлення корупції", - зазначили у ВР.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати