Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Знайдена зброя, з якої вбивали майданівців, - ГПУ та СБУ

05 лютого, 19:50
Фото прес-служби Президента

Президент України Петро Порошенко прийняв доповідь Голови Служби безпеки України Василя Грицака та Генерального прокурора України Віктора Шокіна про нововиявлені важливі обставини в слідстві щодо розслідування злочинів проти Майдану – нарешті, знайдено зброю, з якої вбивали героїв Майдану.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Керівник СБУ Василь Грицак доповів, що в ході розслідування матеріалів кримінальних впроваджень, пов’язаних з подіями 2013-2014 років (Революції Гідності), Службою безпеки було вжито низку оперативно-розшукових заходів, в результаті яких було виявлено фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані. Зброя була пошкоджена механічним способом, спилено ідентифікаційні номери. За результатами проведеної експертизи СБУ ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.

"З великою долею ймовірності можна сказати, що це фрагменти 22 автоматів Калашникова та одного кулемета Калашникова, крім цього - один ствол дванадцятого калібру мисливської гладкоствольної зброї", - повідомив Грицак.
Він також повідомив, що після отримання висновків експертизи відповідні матеріали було надіслано до Генеральної прокуратури, МВС.

У свою чергу, Генеральний прокурор Віктор Шокін зазначив: "Слідством доведено повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців". Він пообіцяв найближчим часом поінформувати, в яких конкретно випадках вона використовувалась.

Нагадаємо, що європейська сторона підтвердила готовність надавати політичну і фінансову підтримку реформі прокуратури в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати