Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бойовики почали відведення танків від лінії розмежування, - ОБСЄ

05 жовтня, 21:38
Фото Reuters

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє про початок відведення бойовиками "ЛНР" 30 танків від лінії розмежування, передає "УНІАН".

Про це йдеться у звіті місії за вихідні.

Зокрема, 4 жовтня в підконтрольних районах бойовикам "ЛНР" в Луганській області інструктори місії ОБСЄ спостерігали за процесом відведення танків згідно з доповненням до Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод.

"Спеціальна моніторингова місія спостерігала за відведенням 30 основних бойових танків (Т-64 і Т72) з трьох районів, уздовж трьох маршрутів у напрямку двох сховищ (місць для відводу), як це раніше повідомлялося спостерігачам місії", - йдеться в повідомленні.

У той же день представники українських Збройних сил додатково до раніше наданої інформації забезпечили місію ОБСЄ докладними даними про маршрути відводу танків у сховища (місця для відводу) і дані про озброєння, яке повинно бути відведеним у відповідності з додатковими положеннями до Комплексу заходів з реалізації Мінських угод.

За даними прес-центру АТО, відведення гармат калібром менше 100 мм почнуть з Луганської області. Будуть переміщені в певні райони танки Т-64 і Т-72, протитанкові гармати Д-48 і Д-44 калібру 85 мм і міномети 2Б-9 82-міліметрового калібру. Процес відведення триватиме 41 день.

Нагадаємо, що Україна розпочала практичну фазу відведення озброєння.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати