Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЦВК скасувала реєстрацію єдиного кандидата від опозиції в 94 окрузі

05 грудня, 20:42

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати в одномандатному окрузі № 94 (Обухів, Київська область) Віктора Романюка.

На підтримку відповідного рішення на засіданні ЦВК у четвер проголосували 10 членів комісії з 15 присутніх.

Раніше Вищий адміністративний суд України визнав незаконною реєстрацію В.Романюка кандидатом у народні депутати, висунутого об'єднаною опозицією "Батьківщина" , і зобов'язав ЦВК скасувати рішення про реєстрацію цього кандидата.

Як повідомлялося, Київський окружний апеляційний суд ухвалив рішення про скасування реєстрації В.Романюка кандидатом у народні депутати на підставі позову громадянина Владмир Шпаковича, який балотувався на виборах 2012 року в окрузі № 95 (Київська область) за списками партії "Наша Україна".

Підставою для прийняття такого рішення стало порушення норми закону про те, що кандидатом може бути громадянин, який проживає останні п'ять років на території України.

В.Романюк висунутий ВО "Батьківщина" як єдиний кандидат від опозиції в 94-му окрузі. Відразу після чергових парламентських виборів у 2012 році він виїхав до Італії, оскільки в Україні проти нього порушено кримінальну справу.

Повторні вибори в парламент в п'яти округах заплановані на 15 грудня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати