Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відзначатимуть 50-річчя праці у Театрі Заньковецької тандему Стригун – Литвиненко

06 лютого, 21:38

Святкова академія з нагоди творчого ювілею народних артистів України відбудеться 14 лютого. Федір Миколайович Стригун і Таїсія Йосипівна Литвиненко служать у Львівському національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької з 1965 року. Творчий доробок Стригуна – понад 100 ролей і 50 режисерських постановок, Литвиненко – понад 80 ролей і 15 режисерських постановок. «Якби свого часу ми не потрапили б до театру Марії Заньковецької, то були б зовсім іншими людьми, – вважає . уродженець Черкаської області Федір Стригун. – Нас із Таїсією Йосипівною виховало українське оточення, яке ми зустріли серед заньківчан».

            

За словами завліта театру Мирослави Оверчук, «концепція Театру Заньковецької – висока українська культура у контексті світової, і Стригун з Литвиненко – цілком у цьому контексті».

     

Поза сумнівом, львів’яни з нетерпінням чекають бенефісу улюблених акторів. Хоча сам Стригун переконаний, що зараз не до святкувань, бо війна. Тому наголошує, що зустріч із глядачами 14 лютого буде не святковою – творчою, і це роздуми про театр, показ фрагментів  ретро-вистав та уривків з кінофільмів за участю народних артистів: «Поговоримо, а в кінці разом заспіваємо «Многая літа». Що ще треба?».

Про перебіг академії, присвяченій 50-літтю творчої праці на заньківчанській сцені подружжя Стригун – Литвиненко – у наступних числах «Дня».

Тетяна КОЗИРЄВА, "День", Львів.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати