Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Британія подарує Україні партію нелетальної зброї

06 березня, 22:21

Велика Британія має намір передати Україні партію нелетального військового обладнання. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, повідомляє Deutsche Welle

"Нелетальне обладнання, що надається в дарунок, покликане запобігти подальшим українським втратам і сприяти поліпшенню ситуативної обізнаності", - сказав він.

Феллон підкреслив, що "Сполучене Королівство прихильне до підтримки суверенітету, незалежності і територіальній цілісності України перед агресією з боку Росії". Глава британського оборонного відомства додав, що стратегічною метою Лондона є "зміцнення оборонного потенціалу Збройних Сил України".

Партія нелетального військового обладнання на суму 850 тис. фунтів стерлінгів (1,3 млн євро) буде надана Києву в найближчі тижні у відповідь на відповідне прохання України, повідомили в п'ятницю, 6 березня, з міністерства оборони в Лондоні. Україна отримає медичні аптечки, прилади нічного бачення, ноутбуки, шоломи і прилади GPS.

Тим часом Верховний представник ЄС із зовнішній політиці і безпеки Федеріка Могеріні висловилася проти закликів США , що лунають в обох палатах Конгресу, про поставку летальної оборонної зброї українській армії. Могеріні підкреслила, що "Євросоюз робить достатньо", зазначивши при цьому, що "правильним шляхом" є виконання угод, укладених у Мінську в лютому. "Зараз Україна потребує не лише поваги до свого суверенітету і територіальної цілісності, але миру", - зазначила глава європейської дипломатії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати