Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ГПУ оголосила підозру екс-голові СБУ Якименку

06 березня, 17:22
Фото Руслана Канюки, "День"

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру колишньому голові Служби безпеки України, його колишньому заступнику - керівнику Антитерористичного центру при Службі безпеки України та колишньому начальнику Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади та своїх службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки).

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

"Встановлено, що ці керівники СБУ, не маючи правових підстав, всупереч вимогам законодавства, з метою придушення протестних акцій, 18 лютого 2014 року оголосили про проведення антитерористичної операції та розпочали її проведення в центральній частині м. Києва. Зокрема, силами центру спеціальних операцій «А» при СБУ вони організували захоплення будинку Федерації профспілок України, що призвело до пожежі в цій будівлі та смерті двох осіб", - зазначають в прокуратурі.

Печерським районним судом м. Києва колишньому начальнику Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного засобу контролю, а колишнього Голову Служби безпеки України та його заступника оголошено у розшук.

Нагадаємо, Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України у межах розслідування об’єднаного кримінального провадження за фактами незаконної протидії вищими посадовими особами органів державної влади та правоохоронними органами протестним акціям протягом листопада 2013 – лютого 2014 років, досліджуються обставини проведення 18-19 лютого 2014 року антитерористичної операції, у тому числі захоплення будівлі Федерації профспілок України.

Головою СБУ з 9 січня 2013 по  24 лютого 2014 року був Олександр Якименко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати