Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У вінницьких переселенців з Донбасу є перспектива

06 липня, 13:35

Загалом в області зараз налічують більше 15 тисяч вимушено переміщених осіб з Криму та Сходу країни. Як би не було важко призвичаюватись до нових умов, нової території, навіть нового клімату, як стверджують самі переселенці , на Донбасі дещо прохолодніше, ніж у центрі Поділля, - жити й розвиватись далі треба. Проблем вистачає. Дещо пригнічує, за словами координатора волонтерської спільноти «Донбас SOS» Олександра Горбатка, подекуди відсутність житла, роботи та, нікуди правди діти, дискримінація з боку певних осіб.

Однак, попри все, проблеми колись будуть подолані. Тим більше, що процес вживання у вінницькі реалії іде усе-таки непогано. У цьому переконує загальна картина мовою цифр. Уже зараз із 5840 працезданих переселенців у центри зайнятості області звернулось 979 чоловік. З них працевлаштували 252, а допомогу по безробіттю призначили 691 чоловіку, усі інші отримали статус безробітних.

Дитячі садочки Вінниччини прийняли 367 дітей переселенців з Донбасу. Ще 1111 навчаються у школах, 69 – у ПТУ, 313 – у вишах та технікумах. На вінницькій землі отримали паспорти 211 переселенців, а 66 – ти відновили втрачені документи.

Медичне обслуговування організовано 1099 вимушено переміщеним особам.

І, зрештою, аби координувати дії, щодо вирішення нагальних проблем із працевлаштування, навчання та адаптації внутрішньо переміщених осіб нещодавно в області створили інформаційно-просвітницький центр «Перспектива». Туди ввійшли представники місцевої влади, координатори переселенців та громадські активісти.

 

Ярина Корчинська , Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати