Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністерський комісар з Угорщини передав ужгородським школярам навчальні іграшки

06 листопада, 09:21
Фото Василя ІЛЬНИЦЬКОГО

У четвер в Ужгородській ЗОШ № 2 побував високий гість. Міністерський комісар із питань управління транскордонними інвестиціями прем’єр-міністра Угорщини Іштван Грежа виконав приємну місію – передав школярам розвиваючі навчальні іграшки.

В планах угорського високопосадовця відвідати 8 навчальних закладів на Закарпатті. Візит цей став можливим у рамках співпраці задля підтримки шкіл краю, де вивчатимуть угорську мову. Не секрет, що саме до вивчення угорської мови нині спостерігається високий інтерес краян. Тож враховуючи побажання громадськості, батьків учнів в області у восьми школах угорська мова вивчатиметься як друга іноземна.

Заступник директора Ужгородської ЗОШ № 2  каже, що нині 58 їхніх вихованців уже освоюють ази мови ближнього сусіда. Планують набрати ще кілька груп. Звичайно, що не вистачає спеціальних підручників та відповідних приміщень. Пан Іштван Грежа каже, що «програму співпраці угорська сторона хоче розпочати саме із 2-ї школи, представивши її у якості зразкової програми. Угорський уряд посприяє у придбанні необхідних підручників та допоможе відремонтувати приміщення». Окремо міністерський комісар наголосив, що Угорщина у цей непростий для України час хоче допомогти не тільки представникам угорських спільнот Закарпаття, але й усім мешканцям його. І ще – наші угорські сусіди щиро бажають зберегти «найкращу силу Закарпаття»  – багатонаціональність.

Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ, Ужгород

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати