Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Австрійський суд заарештував нерухомість Азарова-молодшого на 5 млн євро

07 липня, 21:37
Фото sled.net.ua

Правоохоронці встановили приналежність сина екс-прем'єра України Миколи Азарова, народного депутата (фракція Партії регіонів) Олексія Азарова до компанії "LADA Holding Anstalt" і на підставі європейських санкцій австрійський суд заарештував нерухомість цієї компанії у Відні і Штирії приблизно на 5 млн євро, повідомляють австрійські ЗМІ.

Зокрема з посиланням на санкції ЄС до представників режиму Януковича Федеральне відомство із захисту конституції і по боротьбі з тероризмом повідомило, що Олексій Азаров є реальним власником компанії "LADA Holding Anstalt.

Раніше припущення про те, що компанія з Ліхтенштейну "LADA Holding Anstalt" насправді належить А. Азарову, висували журналісти в Україні. При цьому сам парламентарій, який формально представляє з 2012 року виборчий округ міста Слов'янськ (Донецька обл.), свою причетність до компанії нерухомості в Австрії неодноразово заперечував.

Виходячи з ціни покупки, загальна вартість нерухомого майна, що належить холдингу "LADA Holding Anstalt", складе близько 5 млн євро.

Рахунок у банку "LADA Holding Anstalt" у самому Ліхтенштейні, як підтвердив представник цієї компанії, назвавши його "дуже скромним", був заморожений після набрання чинності санкцій проти українських чиновників. Прокурор Ліхтенштейну оголосив минулого тижня, що сукупні активи колишніх українських політиків, заморожених в князівстві внаслідок санкцій ЄС, становлять 27 млн ​​швейцарських франків (22,23 млн євро).

Нині Азаров-молодший перебуває на 14-му місці в списку санкцій ЄС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати