Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВР планує узаконити трудових мігрантів

08 жовтня, 18:19
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон про зовнішню трудову міграцію. За відповідне рішення проголосували 243 народні депутати, передає УНН.

Законопроектом визначається поняття зовнішня трудова міграція. Згідно до нього це - переміщення громадян України, пов’язане з перетинанням державного кордону з метою виконання або пошуку роботи відповідно до законодавства держави перебування.

Крім цього проектом закону пропонується встановити порядок працевлаштування трудового мігранта у державі перебування.

Зазначається, що працевлаштування трудового мігранта у державі перебування здійснюється на підставі трудового договору, який регулює трудові відносини між трудовим мігрантом та іноземним роботодавцем, якщо інше не передбачено законодавством.

Також передбачається, що держава гарантує трудовим мігрантам, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання соціальних послуг відповідно до Закону України “Про соціальні послуги”.

Зазначається, що закордонні дипломатичні установи України вживають заходів для того, щоб трудові мігранти і члени їх сімей користувалися у повному обсязі правами, наданими їм відповідно до законодавства.

При цьому дія закону не поширюється на осіб, що отримують освіту, професійну підготовку та підвищують кваліфікацію за кордоном, зокрема в межах освітніх програм, працівників дипломатичної служби та працівників інших органів державної влади, які працюють у закордонних дипломатичних установах України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати