Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Казахстан є для України "вікном в Азію", - Порошенко

09 жовтня, 12:53
Фото прес-служби Президента

Президент Петро Порошенко за підсумками українсько-казахстанських переговорів, які відбулися у рамках його візиту в Астану, відзначив, що Казахстан є одним із близьких партнерів України. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Сьогодні було продемонстровано, що Казахстан для України є "вікном у Азію", і я сподіваюся, що Україна для Казахстану є "вікном у Європу". Ми маємо величезний потенціал двосторонніх відносин в економічній, політичній, гуманітарній, соціальній та іншій сферах", – заявив Порошенко журналістам.

Він назвав переговори, що відбулися, змістовними, надзвичайно практичними і ефективними. "Результати нашої зустрічі відкривають нову, надзвичайно важливу сторінку, важливий етап українсько-казахської співпраці", – констатував Президент України.

Глава держави особливо відзначив політичний діалог України і Казахстану та подякував за тверду і незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України: "Це ще більше важливо сьогодні, коли Україна є жертвою агресії з боку нашого спільного сусіда – Російської Федерації. Росія анексувала український Крим та вторглася на Донбас. Жертвами цієї агресії стали понад 8 тисяч українців".

Порошенко також високо оцінив виступ Назарбаєва на Генеральній Асамблеї ООН, зокрема щодо необхідності неухильного дотримання норм міжнародного права у взаєминах між державами.

Раніше повідомлялося, що Порошенко та Назарбаєв обговорили економічну співпрацю і "мінські угоди".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати