Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Литві готують ордери на арешт громадян РФ, Білорусії і України за події 1991 року

10 січня, 11:54

Генпрокуратура Литви завершує підготовку європейських ордерів на арешт 79 підозрюваних у справі про події 13 січня 1991 року у Вільнюсі. Про це повідомив старший прокурор департаменту кримінального переслідування Генпрокуратури Сімонас Слапшінскас.

За його словами, підозрювані є громадянами України, Росії і Білорусії, які в 1991 році обіймали керівні посади в Компартії, в міністерствах оборони і внутрішніх справ, КДБ, а також офіцери, які брали участь у захопленні вільнюського Будинку друку, будівель Литовського радіо і телебачення.

"Лише Україна виконала наше прохання про правову допомогу та вручила двом особам постанови суду про визнання підозрюваними, Росія і Білорусія відмовляються виконувати наші прохання про правову допомогу", - повідомив старший прокурор.

Вночі 13 січня 1991 року при штурмі радянськими військовими підрозділами Вільнюської телевежі і будівлі телерадіокомітету загинули 14 людей. 31 липня того ж року на митному посту Мядінінкай були вбиті семеро співробітників поліції і митниці , які охороняли кордон тоді ще не визнаної Радянським Союзом Литовської держави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати