Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент нагородив заньківчанина Богдана Козака орденом Ярослава Мудрого

10 листопада, 16:24
Фото сайту Театр Заньковецької

Учора Петро Порошенко підписав Указ №632/2015 « Про відзначення державними нагородами України з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва».

Серед нагороджених львів’янин Богдан Козак – актор, режисер, театрознавець, педагог, академік Академії мистецтв України, професор факультету культури і мистецтв Франкового університету, Шевченківський лауреат, дійсний член Наукового товариства імені Тараса Шевченка, Лауреат премії Національної спілки театральних діячів України імені Йосипа Гірняка народний артист України Богдан Козак, якому 27 листопада виповниться 75 років. «За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність постановляю: нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня КОЗАКА Богдана Миколайовича – провідного майстра сцени Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, м. Львів», – йдеться в Указі Президента.

Нагадаємо, що у творчому доробку Богдана Миколайовича – понад вісімдесят ролей.

Освіту отримав у Студії підготовки акторських кадрів при театрі імені Марії Заньковецької та у Львівському національному університеті імені Івана Франка (філологічний факультет). У театр прийшов 1961 року і каже, що ніколи не пошкодував, що обрав саме фах актора.

«День» вітає Богдана Миколайовича із заслуженою нагородою і приєднується до привітань, які звучать і ще звучатимуть з нагоди ювілею.

 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати