Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Київській області продовжують гасити торф'яники

13 жовтня, 12:10

Станом на 13 жовтня в Київській області продовжується гасіння 3 осередків загорання торф’яних покладів. Зокрема, найбільший осередок – в Ірпінській зоні поблизу смт. Гостомель в проймі річки Ірпінь. Впродовж доби рятувальниками ліквідовано загорання на площі 6 га, йдеться у повідомленні ДСНС.

Рятувальники за допомогою бульдозера перемішували гарячі і холодні шари торфу. Як результат, торф припиняє горіння за рахунок зниження температури покладів від температури їх горіння до більш низьких значень. Цей спосіб гасіння застосовується тільки для поверхневих пожеж, а для гасіння глибоких пожеж необхідна вода.

Наразі, залишається горіння на площі 10 га. Загалом на гасінні пожеж задіяні 58 чоловік особового складу, 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки, 8 мотопомп та 2 одиниці спеціальної техніки. Прокопано 650 метрів траншеї для подачі води до осередків пожежі. Минулої доби моніторинг ситуації та ліквідація загорання здійснювались під керівництвом директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорія Борисовича Марченка.

Згідно з повідомленням ДСНС, з початку року на території Київської області зареєстровано 57 пожеж на загальній площі більше 61 га.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати