Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Затишно-чотирилапий «Маршрут №1» вже в редакції!

16 квітня, 19:27

Вміння приручати – одне за найдавніших, яким оволоділа людина. Тисячоліттями ми живемо поруч з тваринами. Чим або ким вони стали для нас за цей час? Друзями? Помічниками? На жаль, багато хто сприймає свого пса або кота як забавку й готовий позбутися його як тільки зникне інтерес. Зрозуміло, що таке бачення – стереотип, який шкодить передусім самій людині. Адже всі ми частина єдиного світу – «Світу Живого» – саме такою є тема 19-го затишно-чотирилапого випуску «Маршруту №1».

Але як домашнім улюбленцям «вписатися» в ритм сучасного життя? Хто глядітиме за твариною, коли господар на роботі? Куди подіти її під час подорожей? Про все це, а також про живність знаменитостей, про кіно і мультфільми, присвячені тваринам, про правила харчування та лікування читачі зможуть дізнатися вже у п’ятницю. Напередодні ж в редакції творці «Маршруту №1» за традицією поділилися власними думками.

– Тема нинішнього випуску – це тема гуманізації, гуманного простору, людяності, – зазначила головний редактор «Дня» Лариса ІВШИНА. – Мені було дуже приємно, що в Україні сьогодні, попри всі драматичні обставини, так багато закладів та людей, які переймаються долею тварин. Такий теплий, добрий журнал – це саме те, що потрібно сьогодні всі нам. Про «котиків і песиків» люблять жартувати у «Фейсбуці», але не слід забувати, що це висока тема, адже Світ Живого робить саму людину кращою. Людина не може бути диктатором для тварини, своєрідним «начальником ЖЕКу» у Світі Живого. Ми – партнери і ще невідомо, хто головніший. Реклама – важливий компонент «Маршруту №1». Ми прагнемо створити для неї ідеальний фон, контекст – щоб людям це подобалося. Колись наші донецькі рекламодавці зізнались: «Ми ніколи не могли подумати, що не помітимо, якою мовою читаємо глянець». Можливо, на західній Україні такі слова не сприйняли б як комплімент, навіть навпаки. Але на сході це потрактували як приклад успішного гармонійного, комфортного переходу людини в іншу стилістику, іншу мову, інший світ знаків. Це – свідчення якості нашої роботи.

– Як людині, яка давно пише про ІТ, мені сподобалась стаття про Petcube – винайдений українськими підприємцями пристрій, який дозволяє спілкуватись з домашніми тваринами дистанційно, – зізналася редактор відділу економіки Алла Дубровик. – Чудово, коли інновації не є чимось холодним, а проникають натомість у такі глибини нашого життя, в яких ми їх зовсім не чекали.

– Від обкладинки і до останньої сторінки цей журнал сповнений теплом, радістю домашнім затишком, – зазначила редактор випуску Інна Павлюк. – Кожна історія тут, навіть якщо у ній йдеться, наприклад, про бізнес, говорить також про гармонію між людиною і твариною. Ми намагалися показати, як зробити їхнє співжиття таким, щоб дискомфорту не відчував ніхто з них.

– Мені дуже сподобалась обкладинка, – розповідає спеціаліст відділу реклами Анна Хабарова. – Вона задає тон усьому номеру – він вийшов легким та світлим. Я тільки зараз помітила тут очевидну аналогію з інь і ян – жіночим і чоловічим началами. На звороті ж яйце – початок всього живого.

З 18 квітня купуйте «Маршрут №1. Світ Живого» у кіосках преси або замовляйте на сайті газети «День». Детальнішу інформацію ви можете дізнатися за тел.: (044) 303-96-23.

Роман ГРИВІНСЬКИЙ, «День», фото Миколи ТИМЧЕНКА, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати