Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Книжкові контракти» нагородили найкращих

16 грудня, 10:44

Фотоальбом «Дня» «Жива історія» визнаний цьогоріч найкращою арт-книгою.

15 грудня в Українському домі на відкритті ІІІ Київської міжнародної книжкової виставки «Книжкові контракти» відбулося нагородження переможців цьогорічного Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України».

Гран-прі змагання та спеціальний приз «Кришталева книга» отримало видавництво «АДЕФ-Україна» за книгу «Зібрання українських стародруків ХVI-XVIIIст.».

Бестселером названо нове видання роману «Століття Якова» Володимира Лиса видавництва «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». У номінації «Поезія» перемогу здобула збірка «Радість висоти» Ганни Чубач «Університетського видавництва «Пульсари», а в номінації «Проза» - книга «Прожити й розповісти» шевченківського лауреата Анатолія Дімарова, випущена видавництвом «Дніпро».

Найкращою цьогорічною арт-книгою визанний «Фотоальбом. Жива історія», до якого увійшли світлини переможців щорічного міжнародного фотоконкурсу газети «День». Видання вийшло під загальною редакцією Лариси Івшиної у видавництві ПрАТ «Українська прес-група».

У номінації «Мистецтво друку» перемогла книга Себастіана Бранта «Корабель дурнів» видавництва «Грані-Т». У номінації «З глибин занань» відзначили дипломом лауреата книгу Петра Толочка «Ярослав Мудрий» (видавництво «АДЕФ-Україна»).

У номінації «Моя країна» першість здобуло видання «Духовний скарб українського народу» Тамари та Ольги Угнівенко (видавництво «Богуславкнига»). У номінації «Життя славетних» відзначили книгу «Українки в історії» видавницва «Либідь», а в номінації «Світ дитинства» перемогла книга Оксана Лущевської та Лани Світанкової «Книжкова смакота. Солька і кухар» («Грані-Т).

- Колись я мав причетність до цієї структури, яка тепер називається Держкомтелерадіо, - говорить поет Іван ДРАЧ. -  Наші депутати, ще коли конституція робилася, про книговидання не написали в ній ні слова. І це біда: що на початку нашого дежавного життя ми не подумали, що книжка є основою основ. І Держкомтелерадіо як хобі виконує цю потужну роль і виконує її прекрасно.

- Це тільки третя виставка, – говорить Олексій КОНОНЕНКО, директор департаменту видавничої справи і преси Держкомтелерадіо України. – Друзі-білоруси вже в лютому будуть проводити двадцяту. Коли вони приїхали до нас, сказали: «Добре ви робите. Добре, що є підвищена увага до дитячих видавництв. Якщо дітки не навчаться від 3-6 років читати дитячі книжки, вони не будуть потім читати і дорослих книг.

Після оголошення переможців конкурсу «Краща книга України» видавничий дім «Букрек» презентував 40-томне видання «Українські народні казки», що претендує стати об’єктом нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, а також розпочалися різноманітні презентації та автограф-сесії.

Любов ЯКИМЧУК, фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати