Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС: Росіяни в Україні - не корінний народ, тому не мають права на самовизначення

17 березня, 17:37

Росіяни, які живуть в Україні, є діаспорою, а не корінним народом України, який має право на самовизначення. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

"РФ, аргументуючи законність кримського референдуму, робить наголос на праві народів на самовизначення. Хотів би зазначити, що всі міжнародно-правові документи по такому праву стосуються саме корінних народів. В Україні проживає 4 корінних народи, етногенез яких пов'язаний з територією України - це українці, кримські татари, караїми, кримчаки. Останні три походять з території Криму, а інші є діаспорою народів, що мають свої етнічні батьківщини за межами України", - зазначив представник МЗС.

Також він нагадав про невизнання легітимності проведення і результатів псевдореферендуму в Криму і зазначив, що держави та міжнародні організації, які захочуть його визнати, будуть розглядатися як недружні щодо України.

Нагадаємо, як заявляють організатори протиправного референдуму в Криму, за приєднання українського півострова до Росії нібито проголосували близько 95 % місцевих жителів. США, країни Європи, Канада , Японія вже заявили, що не визнають результатів цього референдуму і введуть санкції проти Росії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати