Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Окупанти дали Меджлісу в Сімферополі добу на виселення

17 вересня, 17:32
Фото з сайта qha.com.ua

Організації, в числі яких Меджліс кримськотатарського народу, благодійний «Фонд «Крим», газета «Авдет», повинні протягом доби звільнити приміщення по вулиці Шмідта в центрі Сімферополя.

Така постанова суду, яку зачитав 17 вересня глава «Фонду« Крим» Різе Шевкієву судовий пристав-виконавець міжрайонного відділу судових приставів з виконання особливих виконавчих проваджень Управління федеральної служби судових приставів по Республіці Крим, передають Крым.Реалии.

В іншому випадку, майно в будівлі погрожують заарештувати, а всередину нікого більше не пустять, заявили пристави.

Як зазначено в документах, які вручили Шевкієву, підставою для виселення є виконавчий лист, виданий Центральним райсудом Сімферополя 15 вересня, в його резолютивній частині йдеться, що БО «Фонд «Крим» заборонено «здійснювати повноваження власника в частині користування і розпорядження належного йому майна, в тому числі здачу в оренду, продажу рухомого і нерухомого майна, укладення будь-яких договорів яким-небудь способом щодо даного майна, що розташоване за адресою в Сімферополі: вул. Жидкова, 40 / Крилова, 117; вул. 8 Березня, 34; вул. Ялтинська, 155, кв. 3; вул. Кримських партизан, 23, кв. 44; вул. Київська, 92-а, кв. 34; вул. Желябова, 37/8, кв. 88; вул. Шмідта, 2».

У разі невиконання вироку суду або іншого судового акта глава Фонду може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

Крім того, за позовом «прокуратури» Криму «на захист інтересів невизначеного кола осіб до благодійної організації «Фонд «Крим» арештовані рахунки організації у «Владикомбанку». Також фонду заборонено відкривати нові рахунки.

На питання видання, чи буде «Фонд «Крим», на балансі якого знаходиться будівля вулиці Шмідта, 2, залишати приміщення, Шевкієв відповісти не зміг.

«Юристи працюють над цією постановою і радитимуться, думати, що робити. Звільнити практично неможливо. А не звільняти, значить, ми даємо їм підстави зайняти нашу будівлю, окупувати і тримати в своїх руках», - сказав він.

Те, що відбувається навколо «Фонду «Крим» і Меджлісу Різа Шевкієв пов'язує з низькою явкою виборців на «виборах в «Держрада» і муніципальні органи «влади».

«Зараз кримськотатарський народ зобразять в ролі зла, яке загрожує благополуччю решти населення Криму, створять образ ворога і будуть активно нас репресувати. Тим самим вони будуть в очах виборців, які від них відвернулися, шукати підтримку і піднімати свій рейтинг», - вважає Шевкієв.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати