Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уряд оголосив про готовність до реформи Конституції України

18 квітня, 18:02

Український уряд готовий до проведення конституційної реформи, в результаті якої будуть ліквідовані обласні та районні держадміністрації, заявляє прем'єр -міністр Арсеній Яценюк.

"Український уряд готовий до проведення всеосяжної конституційної реформи, яка закріпить повноваження регіонів, відповідно до якої будуть ліквідовані обласні та районні державні адміністрації", - сказав він у телезверненні.

Текст звернення напрацьованепарламентською більшістю і підписане головою Верховної Ради, в.о. президента України Олександром Турчиновим і Арсенієм Яценюком.

Голова Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов заявляє, що місцева влада отримає повноваження визнавати офіційними мови в регіонах.

"Для забезпечення миру і взаєморозуміння громадян України буде забезпечено право обласним, міським та районним радам ухвалювати рішення з приводу надання на території окремого регіону одночасно з державною українською мовою офіційного статусу російської чи іншої мов, якими розмовляє більшість місцевого населення", - сказав він в телезверненні в п'ятницю.

Своєю чергою прем'єр- міністр Арсеній Яценюк заявив: "Ми закріплюємо спеціальний статус російської мови і захист цієї мови, ми закріплюємо спеціальний статус іншої мови на території відповідної територіальної громади".

Він підкресли , що це необхідно для того, щоб в Україні настало взаєморозуміння.

Верховна Рада в п'ятницю не змогла ухвалити меморандум про регулювання ситуації на сході. Документ відмовилися підписувати депутати від Партії регіонів і Компартії, однак Турчинов упевнений, що народні депутати всіх фракцій підтримають його.

"Я переконаний, що депутати всіх фракцій приєднаються до цього меморандуму і підтримають його шляхом голосування, а також підтримають всі закони, які спрямовані на стабілізацію ситуації в нашій країні", - сказав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати