Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До річниці Майдану Київський театр представить прем’єру "Повертайся живим"

18 листопада, 11:10
Фото з пабліку "Повертайся живим" в Фейсбук

На сцені Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва 29 листопада та 10 грудня о 19:00 відбудеться прем’єра містерії сучасності "Повертайся живим", що присвячується Революції Гідності, передає УНН.

"Повертайся живим" ­ це спільний мистецький проект театру з дуетом "Тельнюк: сестри" на вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Станіслава Тельнюка, Оксани Забужко на музику Лесі Тельнюк.

В основі сюжету "Повертайся живим" - історія життя Героя нашого часу, юнака, який пройшов шлях подій Революції Гідності.

Ідея постановки вистави у формі театрального дійства виникла у в.о. художнього керівника театру Віталія Калітовського після його знайомства з творчістю Галини та Лесі Тельнюк і зокрема з піснею "Повертайся живим": "Нашу постановку ми присвячуємо річниці Революції Гідності на знак пам’яті про всіх, що віддали своє життя за незалежну Україну, за вільне і мирне майбутнє наших дітей".

Втілити у життя ідею та перетворити її у симфонічно-театральне дійство з чіткою сюжетною лінією взявся режисер театру Дмитро Тодорюк.

"Пропозиція створити виставу на основі самодостатніх пісень з глибокими текстами і унікальним композиторським баченням - досить непроста справа, але своєчасність ідеї надихнула мене на створення образу Героя сучасності, Героя, про якого ми зобов’язані пам’ятати і якого повинні славити в мистецтві", - говорить режисер-постановник Дмитро Тодорюк.

Диригент театру Олексій Баженов оркестрував музику Лесі Тельнюк для виконання симфонічним оркестром. Також зазначається, що особливої неповторності містерії сучасності надає поєднання вокалу сестер Тельнюк із оркестровим та хоровим звучанням і пластикою артистів балету.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати