Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні відкрито 223 кримінальних виробництва щодо сепаратизму

19 квітня, 17:13

Генпрокуратурою відкрито шість кримінальних виробництв, пов'язаних з фактами бездіяльності посадових осіб державної влади та правоохоронних органів на території Донецької області щодо припинення проявів сепаратизму і масових порушень громадського порядку. В цілому за фактами проявів сепаратизму і посягання на територіальну цілісність держави правоохоронні органи розслідують 223 кримінальних виробництва, в тому числі 43 розслідує прокуратура.

За інформацією "Новости Донбасса" органами прокуратури відкрито і розслідується кримінальна провадження щодо командира батальйону патрульно -постової служби Горлівського міського управління ГУ МВС України.

За даними ГПУ командир перейшов на бік сепаратистів тим самим порушивши вимоги Закону "Про міліцію", зокрема частину в котрій йдеться про підлеглих йому працівників міліції.

Це стало причиною відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб державної районної адміністрації, районної ради, районного відділу міліції та прокуратури Волноваського району Донецької області за ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Вони звинувачуються у тому, що не вжили належних заходів щодо припинення незаконних дій на території району, що спричинило розширенню сепаратистських ідей та створення хаосу на території районного центру.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати