Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єврейський Новий рік збере в Умані до 30 тисяч хасидів

19 серпня, 15:36

До 30 тисяч ізраїльтян і євреїв із різних країн світу відвідають цього року місто Умань у рамках святкування єврейського Нового року (Рош Ха-Шана) поблизу могили цадика Нахмана. Про це повідомила на прес-конференції в Києві заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум.

Заступник міністра зазначила, що ізраїльська сторона в співпраці з українською владою роблять усе необхідне для того, щоб цей період паломництва хасидів в Умань пройшов "спокійно, без зайвих інцидентів". Зокрема, в Умані знаходяться представники ізраїльських сил безпеки, "частина яких дуже щільно співпрацює з місцевими представниками влади". Крім того, в районі масового перебування хасидів цілодобово працюватиме відділ консульського департаменту МЗС Ізраїлю.

Нагадаємо, усі євреї, які представляють одну з течій іудаїзму хасидизм, а саме брацлавські хасиди, вважають своїм обов'язком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Вони також вважають, що якщо вони зустрінуть Новий рік Рош Ха-Шана поблизу його могили, то наступний рік буде дуже щасливим для них.

Цього року Новий рік хасиди святкуватимуть з 4 на 5 вересня. Під час паломництва охорону громадського порядку в Умані забезпечуватимуть понад 400 міліціонерів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати