Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницький театр на новий театральний сезон підготував чотири прем’єри

19 вересня, 18:54

Вінницький обласний музично-драматичний театр імені Садовського відкриває новий театральний сезон з інсценізації однією з найдивовижніших оперет Йогана Штрауса «Летюча миша», терцети з якої спеціально переклала українською мовою вінницька поетеса Зоя Красуляк. Прем’єра запланована на 21 вересня нинішнього року. Через місяць, 26 жовтня, вінничани зможуть подивитися другу прем’єрну виставу «Ідіот» за романом Федора Достоєвського під режесурою заслуженого діяча мистецтв Валерія Пацунова. Саме він створив і очолював до 2014 року театр «Золоті ворота» у Києві. У листопаді глядачам представлять комедію Мольєра «Лікар мимоволі». А до новорічних свят актори підготують казку для наймолодших відвідувачів театру «Аліса у країні чудес». Її поставить молодий режисер із Житомира Петро Авраменко.

Головний режисер театру Таїсія Славінська каже, що у новому театральному сезоні будуть представлені різножанрові твори, аби задовольнити смаки усіх глядачів. Адже музично-драматичний театр у Вінниці один, тому його актори повинні бути універсальними і на «відмінно» проявлено себе як в опереті, так і в дитячій казці.

«21 вересня ми поціновувачі театрального мистецтва побачать оперету «Летюча миша» Йогана Штрауса. Це колосальна робота, адже багато років поспіль у театрі оперета не звучала. Тому для мене, як режисера, ця вистава своєрідний ризик, але театр та актори повинні ризикувати. І, як показує практика, коли ми йдемо на ризик, то ці вистави мають успіх у глядачів, – визнає Таїсія Славінська. – У поставновці задіяні найкращі актори, а на головну роль чарівної Розалінди ми запросили оперну співачку, народну артистку України Ірину Швець. У виставі задіяні і балетна трупа театру, і оркестр, пошиті вишукані костюми, виготовлені декорації. Словом, на глядачів чекає яскраве дійство, улюблені арії та плетиво розіграшів і непорозумінь сюжету, які обов’язково подарують гарний настрій».

Ймовірно, що до кінця цього театрального сезону з’явиться ще одна прем’єра. Молода режисерка театру Оксана Бандура вже розпочала роботу над виставою «Асоль» за повістю-феєрією Олександра Гріна. Попередньо прем’єру запланували на 14 лютого  – День усіх закоханих. Знаковим є те, що у постановці будуть задіяні три цьогорічні випускниці училища культури і мистецтв імені Леонтовича, які тільки-но увійшли до театральної трупи. Одна з яких – Марина Жураковська – виконає головну роль.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото надано театром

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати