Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові розпочалися Різдвяні зустрічі

19 грудня, 09:30

Напередодні свята Різдва Христового Львівський музей історії релігії спільно з Музеєм сакрального мистецтва імені о. Антона Петрушевича представив виставку «Знамення і образи віри». У рамках циклу «Різдвяні зустрічі» шанувальники сакрального мистецтва  мають можливість ознайомитися з унікальними речами численної збірки монахів-студитів «Студіон». Темою цьогорічної експозиції є хрест – символ Ісуса Христа, його розп'яття і його слави. Куратор виставки – завідувач виставкового відділу ЛМІР Руслана Бубряк. Про це «Дню» повідомила завідувач відділу ЛМІР Ірина Цебенко.

На виставці представлені ручні хрести, процесійні, напрестольні, надбанні (ковані хрести з куполів знищених церков). Поряд – ікони, картини на полотні і дереві, феретрони (виносні ікони), на яких зображено Спасителя, є сюжети розп’яття. Всі представлені в експозиції речі – неперевершене творіння людських рук XVI-XX ст. ст. – зібрані і врятовані невтомними стараннями голови комісії сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ  о. Севастіяна та його помічників.

Експозиція «Знамення і образи віри» завершує святкування 1025-річчя хрещення Київської Руси у Львівському  музеї  історії релігії (пл. Музейна, 1).

Виставку можна оглянути до 31 грудня, повідомляє Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати