Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Острозька академія співпрацюватиме із Варшавським університетом у галузі психології

19 грудня, 13:56

Між факультетом політико-інформаційного менеджменту Національного університету «Острозька академія» і факультетом психології Варшавського університету днями підписано Меморандум про взаєморозуміння. Документ став важливою платформою у створенні, розвитку та покращенні співробітництва вишів в освітній і науковій галузях.

«Метою цього Меморандуму є сприяння обмінам між сторонами в усіх академічних сферах, наукових та інших видах діяльності, а також між відповідними факультетами та підрозділами, які можуть встановлювати прямі контакти у рамках цього Меморандуму», — йдеться у документі.

Співпраця факультету політико-інформаційного менеджменту Острозької академії із факультетом психології Варшавського університету реалізовуватиметься за такими напрямами: обмін викладачами, вченими, дослідниками, студентами та співробітниками в академічній сфері; запровадження навчальних програм/курсів, семінарів, наукових конференцій тощо; обмін літературою, підручниками, науковими публікаціями та періодичними виданнями; реалізація спільних академічних проектів; обмін досвідом та програмами в галузях, що становлять взаємний інтерес; проведення спільних наукових досліджень, які фінансуються однією або обома Сторонами, а також досліджень, що фінансуються ЄС, державним коштом та/або із приватних джерел.

У перспективі між університетами планується пожвавлення співраці щодо надання психологічної допомоги постраждалим унаслідок бойових дій в Україні. Адже в Острозькій академії на базі кафедри психолого-педагогічних дисциплін нещодавно розпочала свою активну діяльність науково-практична лабораторія «Психологічна підтримка та реабілітація постраждалих унаслідок бойових дій».

«Підписання Меморандуму між факультетом політико-інформаційного менеджменту Острозької академії та факультетом психології Варшавського університету безперечно динамізує науково-дослідницьку роботу нашого вишу. Цей Меморандум — чергове свідчення того, що Острозька академія впевнено інтегрується у глобальний освітній простір. Варто зазначити, що наші домовленості не залишаються лише на папері, а завжди втілюються в життя. Яскравим прикладом цього є спільні наукові дослідження кафедри психолого-педагогічних дисциплін факультету політико-інформаційного менеджменту Острозької академії і факультету психології Католицького університету Люблінського (КУЛ) ім. Яна Павла ІІ. Початком цього співробітництва також стало підписання подібного Меморандуму»,— розповідає декан факультету політико-інформаційного менеджменту НаУОА, доцент Андрій Рибак.

Це уже не перший договір про співробітництво Острозької академії із Варшавським університетом, адже декілька років поспіль виші реалізовують спільні наукові дослідження у сфері політології та міжнародних відносин. Нагадаємо, що Острозька академія ще з 2005 року входить до складу Консорціуму Варшавського університету й українських університетів. Будучи одним з ініціаторів його створення, Острозька академія бере активну участь в обміні науковим досвідом з учасниками Консорціуму.

Олексій КОСТЮЧЕНКО

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати