Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Яценюк вважає, що не слід поспішати із візовим режимом з Росією

20 березня, 10:48

Голова уряду України Арсеній Яценюк заявляє, що з введенням візового режиму з Росією і переходом до поїздок в РФ за закордонними паспортами не слід поспішати.

Про це заявив в ніч на четвер після прибуття в Брюссель, де повинна бути підписана політична частина Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повідомляє Урядовий портал.

"Тут потрібно сім разів відміряти і раз відрізати", - сказав він щодо перспективи введення візового режиму з Росією.

Яценюк нагадав, що Росія сама неодноразово порушувала питання про поїздки за закордонними паспортами і введення візового режиму в СНД : "Тому навряд чи подібна ініціатива з боку України буде ефективною з точки зору впливу на Російську Федерацію. Зате проблема має важливий гуманітарний вимір для самої України, адже в збереженні безвізового режиму зацікавлена дуже велика кількість громадян України, передусім на сході і півдні нашої держави, які їздять в Росію на заробітки, мають родинні відносини по той бік кордону" .

Уряд, як зазначив прем'єр, дотримується стратегії обліку специфічних інтересів жителів південно-східних регіонів, тому цілком природно його обережне ставлення до проблеми візового режиму.

Яценюк також повідомив, що у зв'язку з робочим візитом до Брюсселя заздалегідь залишив засідання РНБО і не зміг повною мірою викласти свої аргументи з зазначених питань. Але після повернення до Києва він має намір негайно обговорити їх з в.о. президента України, головою Верховної Ради Олександром Турчиновим.
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати