Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Комісар ЄС: Питання про вступ України в ЄС не актуальне

20 квітня, 17:32

Комісар ЄС з енергетики Гюнтер Еттінгер вважає за можливе вступ України до Європейського Союзу в "далекій перспективі". Водночас в опублікованому в неділю, 20 квітня, інтерв'ю газеті Welt am Sonntag він назвав це питання "не актуальним".

Єврокомісар підкреслив, що ця перспектива не може стати інструментом вирішення нинішнього конфлікту в Україні, повідомляє DW.

На думку Еттінгера, частину відповідальності за українську кризу несуть держави ЄС. "Нам слід було більш ґрунтовно підключити російських партнерів до процесу переговорів про зближення України з Євросоюзом", - сказав політик. З іншого боку, президенту Росії Володимиру Путіну не слід було протистояти прагненню колишньої радянської республіки до незалежності, зазначив Еттінгер, підкресливши при цьому, що визначати своє майбутнє - це справа самих українців.

Єврокомісар взяв під захист висловлювання міністра фінансів ФРН Вольфганга Шойбле, що викликали суперечку: він угледів паралелі між діями Росії на українському півострові Крим та анексією Судетської області нацистським режимом. Вдаватися до історичних порівнянь завжди важко, сказав Еттінгер, в той же час додавши, що аргументи, що виправдовують військове втручання необхідністю захисту меншин, які опинилися під загрозою, справді відомі з тридцятих років минулого століття. "Танки і солдати не можуть бути інструментом політики" , - підкреслив єврокомісар.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати